28 Ağustos 2014 Perşembe

En Pratik French Yapımı

Uzuuun bir aradan sonra yeniden merhabalar. Evet gerçekten çok uzun bir ara oldu. Yüksek lisans koşturmacalarımı ve ufak bir sağlık problemini atlattıktan sonra bilgisayar başına oturabildim. Bu arada merak edenler için (:D) çiçeği burnunda bir master öğrencisiyim artık. 
Lafı fazla uzatmadan hemen konuya girmek gerekirse, French oje yapımıyla ilgili bu tekniği, ne zamandır paylaşmak niyetindeydim. Bu arada klasik French (beyaz-rakı beyazı) renkleri benim pek hoşuma gitmediğinden pudra rengi üzerine siyah French yapacağım bugün. Denemeyenlerin ya da siyah French mi olurmuş diye düşünenlerin de hoşuna gider umarım. E hadi başlayalım o zaman !! :)



Öncelikle baz rengim Flormar 305 Numara. Rengin tam anlamıyla kendini gösterebilmesi için, her ojeyi istisnasız 2 kat sürerim. hatta bu oje için 3 kat bile sürebilirsiniz. 


Oje tamamen kuruduktan sonra şimdi işin can alıcı noktasına geldik. Klasik French uygulamalarını unutun bu an. Şimdi ihtiyacımız olan, herhangi bir markanın siyah ojesi. markanın gerçekten önemi yok ama ben bu uygulama için Flormar QD10 Black Minimalism Quick Dry ojeyi kullandım. 
Oje fırçasına bir miktar oje aldıktan sonra bunu avuç içimize mümkün olduğu kadar düz bir çizgi halinde sürüyoruz. Bakınız : 


Sonra, sürdüğümüz oje kurumadan, diğer el tırnaklarımızı sırasıyla, sürdüğümüz siyah oje çizgisinin altına doğru iterek, tırnak şeklimiz boyunca sağa ve sola hareket ettirerek siyah ojeyi, tırnak ucumuza sürmüş oluyoruz. 


Tabi ben fotoğraf düzgün olsun diye uğraşmaktan biraz orantısız sürmüş olabilirim, ona takılmayın siz :D  En son aşamada tırnaklarımız şu hale geliyor.


Bu da daha önceki bir zamanda yaptığım uygulama : 


Umarım faydalı bulmuşsunuzdur, her türlü yorum, soru ve öneriye açığım ! Bir dahaki yazıda görüşmek üzere, Hoşçakalıııın :)




2 yorum:

  1. bu tekniği yeni öğrendim ama çok mu iyi :)

    Altın rengi oje hangisinden önerirsn??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altın rengini kendime fazla yakıştırmadığımdan hiç kullanmadım. Ama flormar DC02 ve alix avien 232 no`lu ojeleriyle ilgili güzel yorumlara rastlamıştım çeşitli bloglarda, bi bak istersen :)

      Sil